Διοίκηση και Διακονία

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ

 

Προϊστάμενος του Ιερού Ναού είναι ο πανοσιολογιώτατος

Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Κεντικελένης, Θεολόγος και Γραμματέας Συνοδικών Επιτροπών στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος ευκλεώς διακονεί τον Ιερό Ναό από το Φεβρουάριο   του 2006.

Εορτάζει του Αγίου Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης, στις 23 Φεβρουαρίου.

Από το Φεβρουάριο του 2018, υπηρετεί ως εφημέριος του Ιερού μας Ναού και ο αιδεσιμολογιώτατος π.Γεώργιος Τσάμης, έγγαμος Θεολόγος. Εορτάζει του Αγίου Γεωργίου (23 Απριλίου ή Δευτέρα του Πάσχα).

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού μας, το οποίο με τις ευλογίες του Ποιμενάρχη μας,   Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κκ Συμεών είναι επιφορτισμένο με την Διοίκηση και την οικονομική διαχείριση της Ενορίας μας αποτελείται από τους:

Αρχιμανδρίτη Πολύκαρπο Κεντικελένη, Πρόεδρο, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού

και τα τακτικά Μέλη:

Νάτση Αναστάσιο, Αντιπρόεδρο

Μιχαλέτο Εμμανουήλ, Γραμματέα

Βατίκαλο Παναγιώτη, Ταμία

Τσερετόπουλο – Κασιμάτη Μηνά, Μέλος

Σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπάρχουν και τα αναπληρωματικά Μέλη, τα οποία είναι οι κκ: Μερσινιάς Μιχαήλ, Ξανθόπουλος Νικόλαος, Λεοντσίνης Παναγιώτης και Δημητρόπουλος Δημήτριος.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο έχει αναλάβει δύσκολο έργο της σωστής διαχείρισης των οικονομικών, την επίτευξη με τρόπο νόμιμο και αποδοτικό των αναγκαίων έργων και εργασιών του Ναού και γενικότερα την κάλυψη όλων των αναγκών της Ενορίας. Τα μέλη, εθελοντικά και αφιλοκερδώς εργάζονται, πολλές φορές σκληρά, ώστε ο Ναός αποτελεί κόσμημα, και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στο μεγάλο έργο της γρήγορης αλλά και προσεκτικής αποπερατώσεως του Ιερού Ναού μας.

ΙΕΡΟΨΑΛΤΕΣ-ΝΕΩΚΟΡΟΣ

 

Για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Ιερού Ναού, την αδιατάρακτη λατρευτική ζωή της Ενορίας και εν τέλει για την δόξα του Αγίου Τριαδικού Θεού και της Υπεραγίας Θεοτόκου της Μυρτιδιωτίσσης, τον Ιερό Ναό μας, διακονούν ως Ιεροψάλτες άνθρωποι που αγαπούν την ενορία, γνώστες της παράδοσης και της Βυζαντινής Μουσικής.

Έτσι στο Ναό μας:

— Πρωτοψάλτης είναι ο κ. Παναγιώτης Κουτράς,

Διδάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής και εμβριθής γνώστης της παράδοσης- μαθητής του   Άρχοντος Πρωτοψάλτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Βασιλείου Νικολαϊδη και εξέχον μέλος της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας

— Λαμπαδάριος ο κ. Ιωάννης Καρφάκης,

Θεολόγος – Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και Αγιογράφος.

Η παρουσία τους λαμπρύνει τα αναλόγια του Ναού και το ήθος τους κοσμεί την Ενορία.Σημειωτέον, ότι με περισσό ζήλο οι ιεροψάλτες μας προετοιμάζουν κατάλληλα νέους αλλά και μεγαλύτερους ενορίτες μαθαίνοντάς τους τα μυστικά της ψαλτικής τέχνης και βασικά στοιχεία της Βυζαντινής μουσικής με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να σπουδάζουν σε κατάλληλες προς τούτο σχολές την ιερή τέχνη και να συνοδεύουν στο αναλόγιο τους ιεροψάλτες μας, δημιουργώντας κατ’αυτόν τον τρόπο μία παράδοση στην ενορία μας.

Οι ανάγκες που προκύπτουν από την σωστή λειτουργία του Ιερού Ναού ως κέντρο και κύτταρο της Ενορίας είναι τεράστιες. Η ευθύνη για την διατήρηση του Ναού σε άριστη κατάσταση, η διακονία της λατρευτικής ζωής και συμπαράσταση στα δύσκολα καθήκοντα τόσο του Εφημερίου όσο και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, αλλά και όλων των ενοριτών πέφτει στους ώμους ενός ανθρώπου. Ο Νεωκόρος του Ιερού Ναού μας κ. Παναγιώτης Αντζινάς, με φόβο Θεού αλλά και με ζήλο διακονεί με όλες του τις δυνάμεις και είναι ένας από τους βασικούς συνεργάτες του Ναού μας.

 

Oct 9th, 2014